Lokalområdet

Herlufmagle og omegn ligger i den Nordøstlige del af Næstved kommune. 8 km nord for Næstved, 15 km syd for Ringsted og med den nye Ringvej er der kun 20 minutter i bil til sommerhusene og stranden på Enø Karrebæksminde.

Der bor i de største byer Herlufmagle og Gelsted henholdsvis ca 1500 og 1300 indbyggere.

Suså landevejen er transportåren gennem området fra Næstved til Ringsted. Hvor bus 680 kører mellem flere gange i timen. Toget mod København nåes på kort tid på enten Næstved, Ringsted eller Glumsø station.

Området omkranses af Stenskoven, Køberup og Rislev, Capionskoven, Spragelse, Hjulebæk og Fensmarkskoven mod øst. Trælløse, Herluflille og Glumsø Østerskov mod Vest samt Vinderup og Tybjergskov mod Nord.

Største dagligvare butik i nærområdet er den lokale Netto i Gelsted. Hvis der skal handles andet end dagligvarer findes Næstved Storcenter og megacenter samt Næstved bymidte kun 8 km væk.

I Herlufmagle ligger områdets folkeskole som er en del af Susåskolens tre matrikler. I Tybjerg ligger tilmed en privatskole og der findes både kommunale og private dagplejere og børneinstitutioner i området.

Ud til Susålandevejen ligger Herlufmagle Hallen med eget Cafeteria drevet af CASA catering. Hertil hører 2 haller, Alcon’s fitnesscenter, mødelokaler, festlokaler, boldbaner, ny kunstgræsbane og Nyrenoveret friluftsbad  hvor der tilbydes sommersvømning for børn i alle aldre flere gange om ugen.

Hallen bookes af områdets foreninger året rundt og benyttes til møder og generalforsamlinger for mangt og meget. Hallens område og faciliteter er omdrejningspunkt for årlige arrangementer som Sommerfest 4160, Fastelavnsfest, Gymnastik opvisning, Håndboldsøndage, Julemarked, koncerter og meget mere.

I Herlufmagle findes Herlufmagle sognekirke hvor Nobels fredsprismodtager og kvindesags pioner Fredrik Bajer har en mindesten. Her foregår skolens konfirmationsforberedelse og diverse årlige arrangementer som BUSK gudstjeneste og det årlige fastelavnsudklædningsoptog.

Gennem Herlufmagle/Gelsted løber Hovedgaden Helgesvej. Ud til denne ligger bl.a Susåskolen, ældrecentret Birkevang, Revisor 123 Regnskab, Byens Pizzaria, Billard Klub, Weekend slagteren, Fortsættes mod Gelsted kommer du forbi Den nyanlagte friluftszone i tilknytning til områdets KFUM Spejdercenter hvor Der hvert år tændes Sankt Hans Bål. Herefter nås Netto i Gelsted. I området findes ligeledes flere Auto Mekanikere, bilforhandlere og Håndværkere I Industriområdet lige uden for Herlufmagle by findes kommunal Genbrugsstation og Materialepladsen HM / Handel, samt flere større erhverv som Rørby Johansen/Dansk transport, ROP v. Rene Ølse Pedersen, Slagteri v. Mogens Nielsen og mange flere større og mindre erhversdrivende.

Naturen er skøn både lokalt og i områderne i umiddelbar nærhed:
Finder du “Rendebakken” har du en god udsigt udover Gelsted Nederland og fra Herluflille en god udsigt udover Herlufmagle. Området ved Ravnstrup sø og naturreservat Fuglereservatet er også særligt naturskønt. Og kan du ikke få natur nok er der rig mulighed for at bruge de mange nærliggende skove som Stenskoven, Capionskoven og Østerskov til Vandreture, løb og cykling/mtb. I Herluflille finder du et Møllelaug og et helt lille “møllemuseum”. I Stenskoven finder du Gulerodshuset hvor du kan nyde en Wienerschnitzel eller Stegt flæsk ad libitum. Er du til vand er Susåen med dets mange kanomuligheder ikke langt væk og der kan bades og fiskes i Glumsø sø, Tystrup Bavelse sø og ikke mindst i Havet ved Enø/Vesterhave hvor lystjagten eller speedbåden kan ligge. Og så er der rig mulighed for at gå på jagt når sæsonen er der. Så hvad enten du er til fods, på cykel, i bil, til vands eller i luften er der noget for en hver smag. Du kan endda tage et faldskærmsudspring i den lokale Aversi faldskærmsklub 🙂

Så hvad venter du på kom forbi Lokalområde Herlufmagle det er verdens navle midt i mulighederne. Mærk Herlufmagle – Mærk Næstved kommune!